Moroten ger fin färg och fibrer i paneringen. Eftersom de ugnssteks tillsätts inget ytterligare fett. Blomkålen ska inte kokas
innan stekningen utan ska fortfarande ha kvar sin knaprighet när den är klar.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g kycklingfilé
0,5 tsk salt

Panering

2 morötter
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
1,5 msk sesamfrö
2 tsk curry
0,5 tsk salt
1 krm peppar

Indisk blomkål

400 g blomkålshuvud
1 tsk garam masala
1 tsk gurkmeja
2 krm salt
0,5 msk olja

Sås

5 mini fraiche
1 msk mango chutney

Tillbehör

225 g kokt ris

1. Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i långa, smala bitar och salta dem.
2. Riv en morot fint och den andra lite grövre. Blanda samman paneringen. Lägg kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper och bred
på paneringen. Stek kycklingbitarna i ugnen 20 min.
3. Dela blomkålen i små buketter. Blanda samman kryddor och salt. Strö det påblomkålen medan de steks i olja några minuter på medelvärme i stekpanna så att de blir lite brynta. De ska fortfarande vara knapriga när de är klara. Blanda samman såsen.
4. Sätt gärna bambuspett i kycklingbitarna och servera
dem med blomkål, kokt ris, såsen och sallad.