En krämigt god mjölkchokladkräm toppar dessa cupcakes.

För 1 12 cupcakes

Ingredienser

Björnbärscupcakes med chokladkräm

100 g smör, rumsvarmt
2 1/2 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl (180 g)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3/4 dl mjölk
250 g färska björnbär

Chokladkräm

100 g mörk choklad (70%)
125 g mjölkchoklad
1 1/4 dl vispgrädde
1 msk glykossirap eller vit sirap
175 g smör, rumsvarmt

Garnering

björnbär

50 min + 20 min i ugn

Cupcakes med björnbär och chokladkräm

1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp, ca 5 min. Tillsätt ägget.

2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Sikta ner mjölblandningen i smeten och tillsätt mjölken. Rör snabbt ihop till en smet.

3. Fördela hälften av smeten i muffinsformar av papper, ställda på en vanlig plåt eller i en muffinsplåt. Lägg tre björnbär i varje form och fyll på med smet till 3⁄4 av formen.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.

5. Finhacka chokladen. Koka upp grädde och sirap i en kastrull. Häll den varma blandningen över chokladen och låt stå ca 2 min. Rör till en slät smet. Låt svalna. Vispa in smöret i chokladsmeten.

6. Fyll krämen i en spritspåse med slät tyll. Spritsa krämen på kakorna. Garnera med björnbär.