Servera cruditén som snacks till drinken eller som förrätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 rödbetor (300 g) knippe
1 rädisor (150 g) knippe
1 primörmorötter (300 g) knippe
250 g körsbärstomater på kvist

Sardell- och persiljedressing:

2 vitlöksklyftor
6 sardeller
2 schalottenlökar
4 msk vinäger
1 dl raps- eller olivolja
1 dl persilja finhackad
1 msk citronskal finrivet
1 krm svartpeppar nymald

Cruditéfat med sardell- och persiljedressing – gör så här:

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten.
  2. Skölj och ansa rädisor, morötter och tomater.
  3. Skala och finhacka vitlök, sardeller och schalottenlök. Mosa sardellerna med en gaffel och blanda dem med vitlök, schalottenlök, vinäger och olja.
  4. Blanda ner persilja och citronskal i dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Doppa grönsakerna i dressingen och servera med vitt surdegsbröd.