Den mjuka silkestofun är perfekt att mixa i en len kräm, dipp eller sås. Asiatiska butiker är ett säkert kort för att få tag i fin silkestofu.

För 6 portioner

Ingredienser

1/2 baguette
1/2 baguette
2 msk olivolja
1 kruka basilika
1 pkt silkestofu, t ex Blue Dragon (349 g)
1 burk grillad paprika (200 g)
olivolja
flingsalt + nymald svartpeppar

30 min

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skiva baguetten tunt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla skivorna med 2 msk olja. Strössla över 1 tsk flingsalt.
3. Rosta brödskivorna gyllenbruna och knapriga mitt i ugnen ca 10 min.
4. Plocka basilikabladen (lägg undan lite till garnering). Skala vitlöken. Mixa basilika, vitlök och tofu med en stavmixer eller i en matberedare. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
5. Låt paprikan rinna av (men häll inte bort oljan – den är god till annan matlagning!). Toppa crostini med tofukräm, grillad paprika och de sparade basilikabladen.