Inget bröllop utan skagen! Det är det godaste man kan äta till ett glas bubbel. Majonnäsen som blir över kan sparas i kylen ca 2 veckor och användas till kalla såser och dressingar eller till räkmackan.

För 1 30 crostini

Ingredienser

Crostini med skagenröra

1/2 baguette
2 msk olivolja
400 g skalade räkor
2 msk hackad dill
2 msk riven pepparrot

Majonnäs

1 äggula
1 msk dijonsenap
1/2 msk vitvinsvinäger
2 1/2 dl solrosolja
1/2 msk pressad citron
1/2 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar

Garnering

dillkvistar

25 min

Recept: Crostini med skagenröra

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär baguetten i tunna skivor, ca 0,3 cm. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och pensla med olja. Rosta brödskivorna mitt i ugnen 5–7 min.
  3. Majonnäs: Rör ihop äggula, senap och vinäger. Häll ner oljan i en tunn stråle under vispning. Vispa sist ner citronsaften och krydda med salt och vitpeppar.
  4. Använd 1 1/2 dl av majonnäsen och vänd ner räkor, dill och pepparrot.
  5. Lägg upp skagenröran på de rostade brödskivorna precis före servering. Garnera med dill.