Crispy tofu ramen – japanska nudlar med friterad tofu

För att fritera tofu riktigt krispig torkas den noga av på kökshandduk eller hushållspapper så att vätskan inte förstör den krispiga ytan som bildas i oljan.

40 min + 4 1/2 timme för buljongen att dra och koka

Crispy tofu ramen

 

1. Koka buljongen enligt receptet.

2. Tillaga nudlarna enligt receptet.

3. Tärna tofun och blanda i en skål med vinäger, miso och salt. Marinera ca 30 min.

4. Torka av tofun på hushållspapper. Hetta upp oljan till 180°. Fritera tofun i oljan tills den fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

5. Koka upp buljongen. Sjud svampen i buljongen ca 5 min.

6. Lägg nudlarna i kokande vatten och koka ca 3 min.

7. Klipp fyra långa bitar av nori-
algerna och lägg dem i djupa skålar. Lägg i de kokta nudlarna och toppa med spenat och böngroddar. Häll över buljong med svamp. Lägg på tofun och strö över sesamfröna.

Tofu: Det finns många olika typer av tofu, och de vi vanligtvis hittar i butik här i Sverige är den fasta tofun och silkestofun, som är mjuk och lös i konsistensen.

Recept: Tove Nilsson

Här hittar du recept på äggnudlar

Här hittar du recept på grönsaksbuljong

Recept från