Crêpes med kyckling, svamp och spenat

Crêpes är bra mat då de kan förberedas och även frysas. Kalla crêpes gratineras i 225° ca 15 minuter.

Crêpes med kyckling, svamp och spenat – gör så här:

  1. Häll mjöl i en bunke, tillsätt mjölken lite i taget och vispa till en slät smet. Tillsätt ägg, ost, salt och smält smör.
  2. Grädda 8 tunna pannkakor på medelgod värme och lägg dem vartefter på ett fat.
  3. Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka lök och vitlök, skölj och skiva champinjonerna.
  4. Hetta upp smöret i en panna och stek kycklingen i omgångar. Ta upp kycklingen. Fräs slutligen lök och champinjoner tills de får lite färg. Vänd ner kycklingbitarna och spenat. Smaka av med muskot, salt och peppar.
  5. Sätt ugnen på 250° och grill. Lägg 3 msk fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg i en ugnssäker form.
  6. Koka upp grädden med parmesan under omrörning i en kastrull. Hit kan förberedas!
  7. Häll såsen över crêpesen och gratinera tills de får färg, ca 5 minuter. Servera med en god sallad.

Recept från