Grillade pilgrimsmusslor med creme ninon är en klassisk förrätt som kan förberedas och värmas vid servering. Grilla pilgrimsmusslorna strax före servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

0,5 lök gul
0,5 vitlöksklyfta
1 msk smör
4 dl gröna ärter (frysta)
1 dl vitt vin torrt
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
1 nypa vinäger ev lite
4 pilgrimsmusslor stora
0,5 msk olivolja
1 krm salt
1 krm vitpeppar nymald

15 min + 2 min på grillen

Crème Ninon – gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i smöret tills den är mjuk. Tillsätt ärter, vin, vatten och grädde, koka upp. Mixa med mixerstav, smaka av med salt och peppar.

Grillad pilgrimsmussla – gör så här:

  1. Gnid in musslorna med olivolja, grilla hastigt, ca 1 minut på varje sida, salta och peppra. Trä upp musslorna på träspett.