Den här goda och milda svampcocotten kan lagas i förväg och ljummas inför serveringen, men allra godast är den nygräddad.

För 8 person(er)

Ingredienser

2 l färska kantareller
2 msk smör
2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 dl mjölk
4 dl vispgrädde
3 ägg
3 äggulor
0,5 tsk salt
1 svartpeppar
1 msk smör till formarna
8 portionsformar à 1 1/2 dl

Garnering

1 schalottenlök finhackad
1 msk smör
2 msk persilja hackad

1. Sätt ugnen på 150°. Rensa svampen. Fräs den i smöret tills all vätska kokat in. Krydda med salt och peppar.
2. Kör hälften av svampen i mixer. Blanda ner mjölk, grädde, ägg och äggulor och kör till en jämn smet. Krydda med salt och peppar.
3. Smörj 8 portionsformar och fyll dem med smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min tills de stannat.
4. Fräs schalottenlöken några min i smör. Blanda ner resten av de stekta kantarellerna och persiljan. Fördela svampblandningen på formarna och servera dem ljumma.

Fler recept med: Övrigt