Crème brûlée

Mandellikör och jordgubbar ger extra god smak åt efterrätten.

1. Sätt ugnen på 150°. Ge grädden ett uppkok i en kastrull. Dra kastrullen från plattan.
2. Vispa ihop äggulor, socker, citronskal och Amaretto i en bunke. Blanda ner äggvispet i den heta grädden under kraftig vispning. Värm sedan försiktig under fortsatt vispning precis tills blandningen börjar sjuda och därmed tjockna. Dra omedelbart kastrullen från plattan. Fortsätt vispa ytterligare ett par minuter, gärna i kallt vattenbad i diskhon.
3. Fördela i portionsformar. Grädda i vattenbad i mitten av ugnen 45-50 minuter, tills bruléen stannat. Placera några jordgubbsskivor ovanpå. Strö över socker och ställ formarna under grillen i ugnen tills sockret fått lite färg, under ständig bevakning. Eller bränn av sockret med en liten gasolbrännare.

Recept från