Den här desserten bör du förbereda dagen före. Bränn av sockret precis före servering.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl vispgrädde
3 dl mjölk (3 %)
4 stjärnanis
1 dl strösocker
6 äggulor
1 apelsin rivet skal
1 citron rivet skal
1 msk maizena majsstärkelse
2 msk råsocke

Crema catalana med stjärnanis

1. Koka upp grädde och mjölk och sjud på svag värme ca 5 min.
2. Mortla eller mixa stjärnanisen mycket fint tillsammans med lite av strösockret. Vispa samman resten av sockret och äggulor. Tillsätt stjärnanissockret, citrusskal, majsstärkelsen och ½ dl av gräddmjölken. Vispa ca 1 minut. Tillsätt resten av mjölken och häll sedan tillbaka i kastrullen.
3. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen börjar tjockna. Vispa krämen ljummen i ett kallt vattenbad. Sila den.
4. Häll smeten i portionsformar à ca 1 1/2 dl.  Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp ca 6 timmar. Strö råsocker jämnt över formarna och bränn av med en gasolbrännare, eller högt upp i ugnen på 250° grill, tills sockret karamelliserats. Servera genast.