Couscous, snabb

Yoghurten gör kycklingen mör och senapen ger god smak och fin färg. Den här rätten går lika bra att äta varm som kall.

1. Sätt ugnen på 200°
2. Blanda yoghurt, senap, senapsfrö, gurkmeja, salt och peppar i en bunke.
3. Dela kycklingklubborna i två bitar i "leden" och lägg bitarna i senapsblandningen. Blanda väl så att delarna blir täckta. Lägg sen kycklingen i en ugnssäker form, ta med yoghurtblandningen och stek mitt i ugnen ca 30 min.
4. Skala morötter, lök, och vitlök och dela dem i bitar. Dela zucchinin på längden, skrap ur kärnorna med hjälp av en sked, dela halvorna i bitar.
5. Hacka grönsakerna fint. Om du använder en matberedare, så kör morötterna först i några sekunder, tillsätt sedan lök, vitlök och zucchini.
6. Fräs grönsakshacket i olivolja i en kastrull i ca 2 min. Tillsätt vatten, buljongtärning och salt, låt koka upp. Häll i couscous, blanda väl. Ta kastrullen från värmen och låt svälla 5 minuter under lock.
7. Rör om i couscousen och servera med kycklingen.

Recept från