Couscous (gärna röd) med paprika och tomat. Bra picknickmat då smakerna får ”dra till sig” i ryggsäcken.

För 4 portioner

Ingredienser

3 dl grönsaksbuljong (1 tärning + 3 dl vatten)
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver, gärna mild
1 msk olivolja
3 dl couscous
3 tomater
1 burk grillad, strimlad röd paprika (200 g)
1 msk vinäger
ev 1 kruka mynta
salt + nymald svartpeppar

15 min

1. Koka upp buljongen. Rör i tomatpuré, paprikapulver, 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 
1 krm peppar. Dra kastrullen från värmen, tillsätt couscousen och låt dra under lock 
5 min. Rör om och lufta grynen med en gaffel.
2. Skölj och grovhacka tomaterna. Häll av paprikan. Tillsätt tomat, paprika och vinäger till couscousen. Plocka och strö över myntan.

Fler recept med: Förrätter, Grönsaker, Övrigt, Picknick