Cookie pops är det nya efter cup cakes. Rita av mallen här intill på smörpapper, här i form av en påskhare.

För 8 kakor

Ingredienser

2 1/2 dl vetemjöl + 1/2 dl till utkavling
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 citron, rivet skal
100 g smör
1 msk vatten
1 ägg

Pensling och glasyr

1 äggvita
2-3 dl florsocker

Glasyr

2 msk strössel

45 min + 10-15 min i ugn

Cookie pops — gör så här:

  1. Blanda mjöl, florsocker, vaniljsocker och citronskal. Skär smöret i tärningar och blanda med de torra ingredienserna. Häll i vattnet och blanda hastigt ihop till en ­smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk. Skär ut kakor efter mallen och stansa ut rundlar. Klistra fast rundlarna på de utskurna bitarna med lite äggvita. Lägg ut grillpinnar av trä på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på kakorna och tryck till ordentligt.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen 10–15 min.
  4. Vispa upp resten av äggvitan och blanda i florsocker. Rör till en fast glasyr. Fyll ­glasyren i en engångsspritspåse. Garnera påskhararna med glasyr och strössel. Låt glasyren stelna. Sätt cellofan och en ­rosett på varje hare.
Fler recept med: Övrigt