För 4 person(er)

Ingredienser

2,5 dl röda bönor (kidney beans)
1,5 tsk salt
1 lagerblad
0,5 grön paprika

Till riset

125 g rökt sidfläsk
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2,5 dl långkornigt ris
5,5 dl vatten
2 tsk oregano smulad
1 tsk mald spiskummin
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar nymald

1. Lägg bönorna i blöt i kallt vatten över natten. Häll av blötläggningsvattnet. Koka upp 3/4 liter vatten med salt, lagerblad och paprikabitar. Koka bönorna mjuka i spadet, ca 40 minuter.
Låt dem rinna av.
2. Skär fläsket i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn snabbt fläsktärningarna i olja i en kastrull eller gryta. Lägg i vitlök och lök och stek under omrörning tills löken är glansig.
3. Lägg i riset, rör om och stek ett par minuter. Häll på vätskan, kryddor och salt. Koka upp och koka 10 minuter. Lägg i de avrunna bönorna och småkoka under lock tills riset är färdigt.

Fler recept med: Övrigt