Confiterade anklår

Den långsamma kokningen i ankfett gör köttet mört och smakrikt. Ankfettet  köps i saluhallar och kan sparas och frysas till koket nästa gång.

Confiterade anklår Receptbild - Allt om Mat
Anders Schønneman

Confiterade anklår

Tillagning: 20 min + 1 1/2 dygn i kylen, 2 1/2 timmes koktid och 30 min i ugn

1. Gnid in anklåren med salt och peppar och lägg dem på ett fat. Skala och hacka vitlöken och strö den över anklåren. Lägg på timjankvistar och lagerblad. Täck formen med aluminiumfolie och ställ formen i kylen ca 12 timmar.

2. Smält fettet i en gryta. Lägg i anklåren.

3. Låt anklåren sjuda under lock ca 2 1/2 timme.

4. Ta upp anklåren och lägg dem i en form. Sila över fettet och se till att låren täcks helt och hållet.

5. Ställ formen i kylen och låt stå ca 24 timmar.

6. Sätt ugnen på 225 grader. Skrapa av fettet från anklåren och lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt  i ugnen så att skinnet får fin färg och köttet är genomvarmt, ca 30 min.

7. Fördela salladsskotten på tallrikar. Strö över körsbär och valnötter och lägg anklåren ovanpå. Rör ihop vinäger, senap, pressad vitlök, olja, salt och peppar. Ringla dressingen över. Servera.

Recept från