Confiterad griskind med pistaschsallad

Griskinder kan vara svåra att få tag på. Säkrast är att beställa i köttdisken i god tid.

1. Putsa bort de grova fetthinnorna på kinderna.
2. Gnid in flingsaltet i köttet och låt rimma 20 min. Lägg upp i durkslag. Låt rinna av ca 10 min.
3. Smält ankfettet tillsammans med olja, vitlök, lagerblad, pepparkorn och rosmarin.
4. Lägg ner kinderna i den varma  oljan och koka upp. Dra ner till medelstark värme och koka 1 timme utan lock. (Om du inte ska äta kinderna direkt kan de förvaras i en burk med tättslutande lock ca 4 dagar.)
5. Koka äggen 8 min efter första kokbubblan. Skala och halvera.
6. Ansa salladen, bryt i mindre bitar. Skölj i kallt vatten. Slunga i handduk eller salladsslunga.
7. Rosta pistaschnötterna i torr panna tillsammans med salt. Blanda med russin. Blanda alla ingredienser till dressingen.
8. Ta upp köttet ur oljan och stek det hastigt i het panna med smör eller olja. Servera kinderna med sallad, ägg, pistaschnötter och russin. Ringla dressingen över.

Recept från