Cocktailsill

Recept på cocktailsill. En ny variant av tomatsill där körsbärstomater med dillfrön och rosépeppar ger extra god smak. 

20 min + 2 1/4 timme i ugn + 2 dygn i kyl

Cocktailsill – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda tomaterna med socker, salt, rosépeppar och dillfrön.
  2. Tillaga tomaterna mitt i ugnen ca 15 min. Sänk ugnsvärmen till 75° och ugnsbaka ytterligare ca 2 timmar. 
  3. Lag: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka tills sockret lösts upp. Låt lagen kallna. 
  4. Skär sillfiléerna i mindre bitar och varva dem med tomaterna i en burk. Häll över ättikslagen och låt sillen stå i kylen ca 2 dygn. 

 

Recept från