En läskande dessertsoppa som vi serverar med hallon och granatäpple. Till soppan är de knapriga kanelpinnarna goda.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl torrt vitt vin
0,75 dl strösocker
0,5 vaniljstång
2,5 msk maizena majsstärkelse utrörd i lite vatten
6 dl pressad clementin

Tillbehör

0,5 granatäpple
100 g hallon

1. Koka ihop vin, socker och vaniljstång snittad på längden ca 10 min utan lock. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och ta upp den. Rör ut majsstärkelsen i vatten och vispa ner det och låt det få ett uppkok igen. Kyl den, lägg gärna tillbaks vaniljstången.
2. Vispa ner clementinjuicen. Ställ i kylskåp.
3. Skär bort skalet från granatäpplet och kräng ur kärnorna. Ta bort de vita hinnorna. Peta loss kärnorna.
4. Häll upp soppan i skål eller portionsskålar. Garnera med granatäpple och hallon. Hallonen ska helst vara halvfrysta de tinar väldigt snabbt i soppan.

Fler recept med: Övrigt