Citrussallad med julkryddor

Recept på citrussallad med julkryddor. Citrus i söt lag blir en vacker färgklick och ett fruktigt inslag på frukostbordet. Servera gärna med en klick smetana eller knaprig granola.

För 8 personer på buffé:

Ingredienser

4 apelsiner
2 grapefrukter
4 satsumas

Lag:

1 vaniljstång
1,5 dl vatten
0,5 dl apelsinjuice drickfärdig
0,5 dl rårörsocker
2 kanelstänger

Garnering:

1 dl julnötter blandade
1 granatäpple litet

25 minuter + 1 timme marinering

Citrussallad med julkryddor

  1. Skär bort skalet från apelsiner och grapefrukt. Skär frukten i hinnfria klyftor. Skala och skiva satsumasen.
  2. Lag: Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka upp vatten, apelsinjuice, socker, kanelstänger och vaniljfrön samt vaniljstång tills sockret lösts upp. Låt lagen kallna. Häll lagen över citrusfrukterna och marinera ca 1 timme.
  3. Garnering: Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills de får fin färg. Låt svalna. Halvera granatäpplet och peta ut kärnorna.
  4. Häll av lagen från frukten och lägg den på ett stort fat. Garnera med nötter och granatäppelkärnor.

Recept av Therese Elgquist

Fler recept med: Frukost, Frukt och bär, Övrigt