Citrussallad med hasselnötsglass

Recept på citrussallad med hasselnötsglass. Glassen med underbar smak av hasselnöt svängs enkelt ihop på nolltid! Servera med blandade citrusfrukter.

För 8 personer:

Ingredienser

2 apelsiner
1 blodgrape
1 grapefrukt blond
3 clementiner
1 msk honung

Hasselnötsglass:

1,5 dl hasselnötter
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
1 krm salt

20 minuter + 6 timmar i frys

Citrussallad med hasselnötsglass — gör så här:

  1. Glass: Rosta hasselnötterna i en torr panna på medelvärme. Gnugga bort skalet i en kökshandduk. Spara några nötter till garnering och mixa resten till ett fint pulver.
  2. Vispa grädden pösigt. Vispa ner kondenserad mjölk, nötter och salt.
  3. Häll glassmeten i en form och ställ i frysen ca 6 timmar.
  4. Skär av skalet på citrusfrukterna med en vass kniv och skär sedan i tunna skivor. Lägg frukten på ett fat. Ringla över honungen. Hacka de sparade nötterna och strö dem över glassen.
  5. Ta fram glassen ca 10 min före servering. Servera tillsammans med citrussalladen.