Rökt lax i fiskfärsen ger den god smak och fin färg.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g sej- eller torskfilé
50 g kallrökt lax
2 msk potatismjöl
1 dl gräslök hackad
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl lätt crème fraiche
1 msk smör

Citrusremoulade:

1 morot stor
1 dl lätt crème fraiche
0,5 tsk citronskal rivet
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar nymald

Till servering:

bröd (gärna lite grövre), skivade rädisor och blandad sallad

1. Dela sejen i bitar. Mixa sej och lax i matberedaren till en färs. Ta upp färsen i en skål och blanda ner potatismjöl, gräslök, salt, peppar och crème fraiche.
2. Forma fiskfärsen till 4 biffar. Stek dem i smör 2-3 minuter på varje sida.
3. Riv moroten och blanda med övriga ingredienser.
4. Servera fiskbiffarna på bröd med sallad, rädisor och citrusremoulade.

Fler recept med: Övrigt