Festlig förrätt och en prydnad för smörgåsbordet. Den färska (för säkerhets skull, i två dygn, frysta) laxen blir lite lätt tillagad av syran i marinaden.

För 10 person(er)

Ingredienser

400 g filead, färsk lax

Citrusmarinad

0,5 apelsin pressad
1 lime pressad
0,5 citron pressad
1 msk honung
1 tsk salt
2 msk olivolja

Att strö över

0,5 röd spansk pepparfrukt
1 knippe salladslök
1 koriander kruka

1. Frys laxbiten två dygn. Ta ut och temperera den en liten stund, halvfrusen går den lätt att skiva riktigt tunt. Lägg upp skivorna på ett fat.
2. Blanda marinaden, finhacka pepparfrukten, finskiva salladslöken och plocka av korianderbladen.
3. Häll marinaden över laxen inför serveringen och strö över spansk peppar, salladslök och koriander.

Fler recept med: Fisk, Förrätter, Tjejmiddag