Citrusbröd

Bröden har en tydlig citrussmak och passar mycket bra att servera på en skaldjursbuffé eller kanske med lite färskost till en kopp te.

Värm vattnet till fingervärme, 37°. Lös jästen i degvätskan och tillsätt olja, citron-, lime- och apelsinskal, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
2. Arbeta degen kraftig i maskin ca 15 min. Låt degen jäsa under fuktig bakduk 60 min.
3. Ta upp degen och dela den i portionsbitarbitar. Forma till citroner med en liten spets. Pensla citronerna med vatten och strö på couscous.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under fuktig bakduk 60 min.
4. Sätt ugnen på 230°. Grädda dem i mitten av ugnen 10-12 min.
Spraya in vatten med blomspruta då bildas ånga som ger brödet en frasig yta.

Recept från