Citrontryffel

Recept på citrontryffel. Tryfflarna tar en stund att göra, men det är det värt!

45 min + 30 min för -smeten att svalna + 2 h i kyl

Gör så här:

  1. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Koka upp grädde, honung och citronskal. Låt svalna ca 30 min och sila sedan bort citronskalet.
  2. Finhacka den vita chokladen eller riv på rivjärn. Lägg i en bunke.
  3. Värm grädden igen och häll den över den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält och tryffel-smeten är slät. Låt stå i kylen 1–2 timmar. Forma smeten till små runda bollar.
  4. Garnering: Finhacka eller riv den vita chokladen till garneringen och smält i vattenbad (se ruta om temperering). Doppa tryfflarna i den vita chokladen med hjälp av två skedar. Lägg den sedan på ett bakplåtspapper för att stelna.
  5. Hacka den mörka chokladen, lägg den i en plastpåse. Doppa plastpåsen i varmt vatten tills chokladen smälter. Klipp ett litet hål i ena nedre hörnet av plastpåsen och spritsa mönster på tryfflarna. Låt stelna. 

Av Pia Kammeborn

Recept från