Använd gärna lite tunnare spagetti, det passar fint till den här rätten.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g spagetti
1 röd chili (t ex spansk peppar)
2 vitlöksklyftor
1 citron skalet
1 grillad kyckling (eller 4 stekta kycklingfiléer)
1 dl ost riven
2 msk olivolja
80 g rucolasallad (1 ask)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

1. Sätt ugnen på grill 275°. Koka pastan enligt förpackningens anvi sning och låt den rinna av i ett durkslag.
2. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och hacka vitlöken. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
3. Skär kycklingen i bitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Fördela osten över. Sätt fatet mitt i ugnen och låt stå ca 8 min tills osten smält.
4. Fräs chili och vitlök i olja i en djup panna ca 20 sekunder.
5. Vänd ner pastan och låt den bli genomvarm. Ta pannan från värmen och blanda i citronskal och rucola. Smaka av med salt och peppar. Servera med kycklingen.