Citronsorbet

Syndigt syrligt! En perfekt avslutning på middagen.

Citronsorbet Receptbild - Allt om Mat
Ulrika Pousette

Citronsorbet

Ingredienser 4 person(er)

2,5 dl vatten
1 dl strösocker
1 dl pressad citron
1 äggvita
Garnering
2 msk strösocker
0,5 dl vatten
1 citron, skal rivet med zestjärn
150 g hallon, färska eller frysta

Näringsvärde

120 kcal, 1 g protein, 28 g kolhydrater

Citronsorbet

1. Koka upp vatten och socker och låt koka ca 2 min. Låt lagen kallna och blanda i citronsaften. Vispa äggvitan till fast skum och blanda med citronlagen. Frys blandningen i glassmaskin.
2. Koka citronskalet i vatten och socker ca 3 min. Låt kallna.
3. Skeda upp sorbeten i glas och garnera med citronskal och hallon.

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler