Bönorna behöver inte koka, de tas direkt ur påsen och blandas med övriga ingredienser.

För 20 person(er)

Ingredienser

390 g kronärtskockshjärtan på burk
2 knippe salladslök
2 citroner rivet skal av
1 kg haricots verts frysta

Sardelldressing

50 g sardellfiléer på burk
4 msk citronolivolja
4 msk citronsaft pressad
2 krm svartpeppar
1 tsk salt

Citronsmakande haricots verts med sardelldressing

1. Sila upp, spola av och dela kronärtskockorna i mindre bitar.
Ansa och skiva löken tunt.
Dra citronstrimlor med ett zestjärn eller riv skalet på rivjärn.
Pressa saften och spara till dressingen.
2. Lägg ingredienserna tillsammans med haricots verts (direkt ur frysen) i en rymlig skål.
3. Häll av oljan från sardellburkarna och mixa sardellerna med ny olja, citronsaft och peppar.
Häll dressingen över ingredienserna i skålen, blanda och låt tina.