En annorlunda sillinläggning med vitvin i stället för vinäger eller ättika. Vitvinet är inte lika konserverande så sillen håller inte lika länge som en vanlig sillinläggning. Förvaras den kallt håller den sig fräsch 3 dygn. Å andra sidan är den så god att den går åt fort.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 sillfiléer urvattnade
1,5 dl torrt vitt vin
0,5 dl citron pressad
2 msk olivolja
0,5 dl strösocker
1 krm svartpeppar
1 lagerblad
1 rödlök tunt strimlad
0,5 citron i tunna skivor

Citronsill inlagd med vitt vin – gör så här:

  1. Skär de urvattnade sillfiléerna i cm-breda bitar och låt dem rinna av ordentligt. Torka dem med hushållspapper.
  2. Blanda samman vin, pressad citron och olivolja. Tillsätt socker, peppar och lagerblad och rör tills sockret löst sig.
  3. Blanda ner sillen, tunt strimlad rödlök samt citronskivor. Låt stå kallt några timmar före servering.
Fler recept med: Midsommar, Övrigt, Påsk