Citronsemifreddo med aprikoser i vanilj- och amarettolag

Gör desserten en dag i förväg så har du allting klart i kyl och frys.

30 min + 4 timmar i frysen

1. Vispa grädden och ställ i kylen.
2. Dela äggen och vispa äggulorna ­tillsammans med sockret över ­vattenbad tills det blir fluffigt.
3. Ta bort skålen från värmen och ­fortsätt att vispa smeten tills den är kall. Vispa äggvitorna till fast skum.
4. Vispa ut lemon curden med lite av den ­vispade grädden. Vänd ner resten av vispgrädden. Blanda ner grädden i äggulesmeten och vänd till sist ner ­äggvitor och citronsaft. Rör försiktigt till en jämn smet.
5. Häll upp i form, ca 20 x 40 cm, och frys ca 4 timmar.
6. Halvera aprikoserna och ta bort kärnorna. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna med baksidan på en kniv. Koka upp vaniljstången med resten av ingredienserna förutom amaretto. Häll i amaretto och aprikoser, sätt på ett lock eller plastfolie och låt aprikoserna svalna i lagen. Ta ut semifreddon ca 10 min före servering.
7.Servera aprikoserna som tillbehör till ­semifreddon.

Recept från