Rulltårta med lemon curd och blåbär. Supergod och lättbakad rulltårta till fest och fika. Mums!

För 12 bitar

Ingredienser

Citronrulltårta med blåbär

3 ägg
1 1/2 dl + 2 msk rörsocker, gärna ekologiskt
1 citron, rivet skal
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning

250 g mascarponeost
1 1/2 dl lemon curd
1 dl vispgrädde
250 g blåbär

Garnering

50 g blåbär

Ca 1 timme

Rulltårta med lemon curd – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och 1 1/2 dl socker tills det blir ljust och pösigt. Tillsätt citronskalet. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och tillsätt det lite i taget i äggsmeten. Blanda väl.
  2. Bred ut smeten i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper. Gräddda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper med 2 msk socker på. Dra bort papperet kakan gräddats på och låt bottnen kallna.
  3. Blanda samman mascarpone och lemon curd. Vispa grädden och blanda ner den. Bred ut fyllningen på bottnen. Strö på blåbären. Rulla ihop på längden. Rulla in den i bakplåtspapperet och lägg den i kylen, med skarven nedåt, ca 1 timme.
  4. Skär rullen i skivor och garnera med blåbär. Servera eventuellt med extra vispad grädde.