Citronrostad potatis med feta- och äppelröra

Recept på citronrostad potatis med feta- och äppelröra. Potatisen och röran passar bra ihop med carpaccion.

 

20 minuter + 1 timme i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°. Skölj och skrubba potatisen. Lägg den i en långpanna och häll över oljan. Skaka om pannan så att potatisen täcks av olja.
  2. Tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk rakt igenom, ca 1 timme. Blanda om då och då så att de inte fastnar i pannan.
  3. Röra: Mixa osten med lite av yoghurten med mixerstav. Rör ner resten av yoghurten. Kärna ur och fintärna äpplet. Hacka timjanen. Blanda ner äpple, timjan och kapris i röran och krydda med salt och peppar.
  4. Skölj citronerna i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda potatisarna med citronskal och flingsalt. Toppa med timjan. Servera potatisen med röran.

Recept av: Alexandra Vikström och Emmy Lundström

Recept från