Citronomelett med stuvad svamp och timjan

Ett recept där du kan variera med annan svamp, till ­exempel lyxiga kantareller!

Recept på Citronomelett med stuvad svamp och timjan
Per Ranung

Recept på Citronomelett med stuvad svamp och timjan

Ingredienser 4 personer

8 ägg
1 citron
250 g champinjoner
1 kruka timjan
2 1/2 dl matlagninsgrädde
150 g spenat
smör
salt
svartpeppar, nymald

Tillagning: 30 min

Citronomelett med stuvad svamp och timjan

 

Gör så här:

1. Vispa ihop ägg, 1 dl vatten och 1 tsk salt. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner hälften i äggsmeten, spara lite till garnering.

2. Ansa och halvera svampen. Hacka timjanen. Lägg svampen i en stekpanna och fräs utan smör tills det mesta av vätskan kokat in. Häll på grädden och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

Låt puttra tills grädden tjocknat, ca 5 min. Rör i det mesta av timjanen, spara lite till garnering.

3. Stek fyra omeletter av äggsmeten i 4 tsk smör i omgångar

i en stekpanna med släpplättbeläggning. Strö spenat över varje omelett och vik ihop dem.

4. Häll champinjonsås över omeletterna och strö över det sparade citronskalet och timjanen. Servera genast.

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler