Citronomelett med stuvad svamp och timjan

Ett recept där du kan variera med annan svamp, till ­exempel lyxiga kantareller!

30 min

Citronomelett med stuvad svamp och timjan

 

Gör så här:

1. Vispa ihop ägg, 1 dl vatten och 1 tsk salt. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner hälften i äggsmeten, spara lite till garnering.

2. Ansa och halvera svampen. Hacka timjanen. Lägg svampen i en stekpanna och fräs utan smör tills det mesta av vätskan kokat in. Häll på grädden och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

Låt puttra tills grädden tjocknat, ca 5 min. Rör i det mesta av timjanen, spara lite till garnering.

3. Stek fyra omeletter av äggsmeten i 4 tsk smör i omgångar

i en stekpanna med släpplättbeläggning. Strö spenat över varje omelett och vik ihop dem.

4. Häll champinjonsås över omeletterna och strö över det sparade citronskalet och timjanen. Servera genast.

Recept från