Citronmuffins

Dessa citronmuffins påminner lite om franska madeleinekakor som bakas i vackra snäckformar och kan gräddas på samma sätt.
16 små muffins, eller 32 madeleinekakor

Ingredienser 16 små muffins

100 g smör
2 dl strösocker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st citron, rivet skal och saft
1,5 dl mjölk
30 g pinjekärnor
1 st riven morot

1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt saft och skal från en väl tvättad citron, samt mjölken.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman vetemjöl, fint
riven morot och bakpulver i en skål. Vänd ner i äggsmeten och tillsätt smörblandningen. Rör slutligen ner pinjekärnorna.
3. Fyll muffinsformar till hälften eller fyll i väl smorda madeleineformar. Grädda i ugn, 200 grader, cirka 12 minuter.

Recept från