Recept på citronmarinerad torsk med bönor. En god dressing med sardell och vitlök hälls över strax före servering.

För 4 personer

Ingredienser

400 g torskfilé (MSC-märkt)
1 msk citron pressad, + 1 msk
1 citron, rivet skal
2 msk olivolja + 1 msk olivolja
300 g potatis kokt
250 g bönor gröna
12 körsbärstomater
0,5 dl oliver svarta
4 sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Citronmarinerad torsk med bönor och sardelldressing

  1. Dela fisken i fyra portionsbitar. Lägg dem i en form. Blanda 1 msk citronsaft och rivet citronskal. Häll blandningen över fisken.
  2. Skär potatisen i bitar. Förväll bönorna och låt rinna av. Halvera körsbärstomaterna. Blanda potatis, bönor, tomater och oliver.
  3. Hacka sardellerna, skala och pressa vitlöken och blanda med 2 msk olivolja och 1 msk pressad citron.
  4. Ta upp fiskbitarna ur marinaden, salta och peppra. Stek fisken i 1 msk olivolja 2-3 min per sida. Servera den nystekta fisken med bönsalladen och ringla över dressing.