Quinoa är en ört som finns i färgerna svart, röd och vit. Den är rik på protein, vitaminer, mineraler och andra nyttiga näringsämnen, samtidigt som fetthalten  är låg.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g kycklinglårfiléer
1 citron, rivet skal
3 msk citron pressad + 2 msk pressad citron
1 msk honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
3 dl quinoa, gärna i olika färger
1 fänkål (250 g)
250 g körsbärstomater
0,5 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 tsk citron pressad
1 kruka dill grovhackad

Tillbehör:

citronklyftor

1. Putsa och skär kycklinglårfiléerna i ca 2 x 2 cm stora bitar. Blanda citronskal, citronsaft, honung, salt och peppar. Lägg kycklingen i marinaden och marinera  ca 15 min. Trä upp kycklingen på spett.
2. Skölj quinoan noga i hett vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Om du kokar olika färger så använd separata kastruller. Skiva fänkålen tunt och halvera tomaterna.
3. Hetta upp en stekpanna med olja, fräs tomaterna hastigt så att de blir lite mjuka, tillsätt fänkål och quinoa, smaka av med salt, peppar och citronsaft. Strö över dill och rör om.
4. Stek eller grilla kycklingspetten ca 7-10 min runtom tills de är genomstekta. Servera med quinoa och en klyfta citron.