Rimmad lax är lyxig snabbmat, som finns vakuumpackad till bra pris. Stuvad potatis ska det vara till, gärna blandad med spenat.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g rimmad lax
0,5 citron
2 msk kapris

Spenatpotatis

600 g potatis kokt
150 g färsk spenat
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Skär laxen i tunna skivor. Lägg ut dem på ett fat. Strö över citronskal och kapris och pressa över citronsaft.
2. Skär potatis och spenat i bitar. Fräs spenaten i smör i en kastrull med släpplättbeläggning.
3. Rör ner mjölet och späd med mjölken. Låt såsen koka upp och krydda med salt och peppar.
4. Vänd ner potatisen och låt allt koka på svag värme utan lock ca 3 minuter.

Fler recept med: Övrigt