Snabblagad laxgryta med smak av citron och rosmarin.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g laxfilé skinn- och benfri
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 msk vetemjöl
1 hönsbuljongtärning
1 tsk rosmarin hackad och färsk eller torkad
0,5 citron rivet skal och pressad saft
0,5 dl svarta oliver

Tillbehör:

kokt potatis och spenat

1. Skär laxen i stora tärningar. Skala och hacka vitlöken.
2. Bryn laxen runt om i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Vispa ihop grädde, mjöl, smulad buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta.
4. Lägg i lax och vitlök. Låt allt sjuda ca 3 min. Strö över citronskal, oliver och ev färsk rosmarin. Servera med potatis och spenat.