Citronkyckling med spiskummingurka i yoghurt

Stekta benfria kycklinglår marinerade med både citronskal och saft blir en vårlig bufférätt. Kycklingfiléer passar också bra till denna rätt.

1. Spiskummingurka: Dela och kärna ur gurkan, skär den i grova bitar. Lägg i durkslag och salta. Låt stå 15 min.
2. Pressa ur vätskan och blanda gurkan med övriga ingredienser. Förvara i kyl fram till servering.
3. Citronkyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Rulla ihop och stek i smör, med skarven ner först, vänd flera gånger under stekningen. Total stektid ca 15 minuter. Prova med en sticka. Köttsaften ska vara klar och genomskinlig. Dela kycklingen på hälften.
4. Tvätta citronen i varmt vatten och riv skalet fint på rivjärn. Pressa ur saften. Blanda citronrasp, saft och soja och vänd ner kycklingbitar och sköljda ärtskott. Smaka eventuellt av med mera salt och peppar. Låt stå en stund före serveringen.
5. Servera citronkyckling och ärtskott i sin marinad med spiskummingurkan i en skål bredvid.

Recept från