Stekta benfria kycklinglår marinerade med både citronskal och saft blir en vårlig bufférätt. Kycklingfiléer passar också bra till denna rätt.

För 10 person(er)

Ingredienser

900 g lårfilé av kyckling
1 tsk salt
2 krm svartpeppar från kvarn
1 msk smör
1 citron
0,5 dl japansk soja
1 dl ärtskott solrosskott eller liknande

Spiskummingurka:

1 gurka skalad
0,5 tsk salt
0,5 tsk spiskummin
1 msk färsk mynta grovt strimlad
2 dl matlagningsyoghurt
1 svartpeppar från kvarn

1. Spiskummingurka: Dela och kärna ur gurkan, skär den i grova bitar. Lägg i durkslag och salta. Låt stå 15 min.
2. Pressa ur vätskan och blanda gurkan med övriga ingredienser. Förvara i kyl fram till servering.
3. Citronkyckling: Krydda kycklingen med salt och peppar. Rulla ihop och stek i smör, med skarven ner först, vänd flera gånger under stekningen. Total stektid ca 15 minuter. Prova med en sticka. Köttsaften ska vara klar och genomskinlig. Dela kycklingen på hälften.
4. Tvätta citronen i varmt vatten och riv skalet fint på rivjärn. Pressa ur saften. Blanda citronrasp, saft och soja och vänd ner kycklingbitar och sköljda ärtskott. Smaka eventuellt av med mera salt och peppar. Låt stå en stund före serveringen.
5. Servera citronkyckling och ärtskott i sin marinad med spiskummingurkan i en skål bredvid.

Fler recept med: Övrigt