Citron och honung är en smakkombination som andas Medelhav. Kycklingfilé går snabbt att laga till.

För 4 person(er)

Ingredienser

3-4 kycklingfiléer i bitar
1 citron rivet skal
1 krm svartpeppar nymald
2 krm salt
0,5 msk olja
2 msk citron pressad
2 msk honung flytande
1 msk vatten
0,5 hönsbuljongtärning
0,5 citron tunt skivad
1 vitlöksklyfta ev, tunt skivad

tillbehör

1 knippa salladslök färsk eller lättkokt
kokt ris

1. Krydda kycklingen med citronskal, peppar och salt. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingbitarna ca 5 min under omrörning.
2. Tillsätt snabbt pressad citron, honung, vatten, buljongtärning, skivad citron och eventuellt vitlök. Låt alltsammans koka ihop.
3. Servera med kokt ris och salladslök.