Citronhjärtan

Lite pilliga att göra men faktiskt inte svåra. Fina till dopkaffet eller kalaset.

30 min + 30 min för degen att vila + 18 min i ugn

Citronhjärtan

 

1. Hacka ihop de båda mjölsorterna, socker och smör, gärna i en matberedare. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter.

2. Fyllning: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda citronsaft, grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och rör i citronskalet. Låt kallna. Färga eventuellt krämen med lite gul hushållsfärg.

3. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i bitar och tryck ut dem i hjärtformar av aluminium. Fördela krämen i formarna. Kavla ut en liten bit deg i taget, enklast görs det mellan två ark plastfolie. Lägg degen över formarna och skär runt kanten med en liten vass kniv. Ställ formarna på en plåt.

4. Grädda formarna i nedre delen av ugnen 18–20 minuter. Låt kakorna svalna i formarna innan de knackas loss från formarna och får kallna på galler. Pudra över florsocker vid servering.

Recept från