Citrongrässoppa med kokosmjölk och tortelloni

Smaka på citrongräset innan det blandas ner i soppan. Är smaken alltför intensiv kan antalet citrongräs halveras.

1. Skala och grovhacka lök, vitlök och citrongräs. Lägg allt i en kastrull tillsammans med limeblad, vin, buljongtärning, vatten och kokosmjölk.
2. Koka upp och låt sjuda ca 15 min under lock. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten.
3. Mixa soppan med mixerstav eller matberedare. Sila genom en finmaskig sil ner i en ny kastrull. Låt koka upp och smaka av med salt och socker. Skumma gärna soppan med hjälp av en mixerstav.
4. Koka tortelloni enligt anvisningen på paketet. Fördela pastan i djupa tallrikar. Häll över soppan och garnera med salladslök.

Ca 418 kcal/portion
varav ca 16 g fett,
51 g kolhydrater,
17 g protein

Recept från