Citronfromage med röda vinbär

Recept på citronfromage  med röda vinbär. Fluffig och len fromage som toppas med bärklasar.

 

40 minuter + 3 timmar i kyl

Gör så här:

  1. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet med ett zestjärn. Pressa ut 2 1/2 msk saft.
  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i citronskalen och koka ca 5 min. Ta upp dem på ett fat och låt lagen svalna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
  3. Dela äggen. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa grädden.
    Vispa äggulorna pösiga med sockerlagen. Blanda ner citronsaft och grädde i äggulepöset och vänd sedan ner äggvitorna.
  4. Smält lite av smeten i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i blandningen. Rör ner i den större mängden smet.
  5. Fördela smeten i glas och låt stå i kylen för att stelna
    ca 3 timmar.
  6. Garnera fromagen med de glaserade citronskalen och
    vinbärsklasar och servera.

Recept av Charlotte Jenkinson och Cecilia Lundin

Recept från