Flarnen går ut utmärkt att frysa med krämen på och de tinar snabbt.

För 20 st

Ingredienser

100 g smör
3 dl havregryn
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 msk ljus sirap

Kräm

50 g smör rumsvarmt
0,5 dl lemon curd

Garnering

1 knippe citronmeliss

5-10 minuter

Citronflarn

 

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör i havregryn, socker, mjöl, mjölk och sirap. Låt koka upp under omrörning.
3. Klicka ut smeten glest på bakplåtspapper på plåtar och platta ut dem. Grädda i mitten av ugnen 4-5 minuter.
4. Låt kakorna svalna och flytta över dem på ett galler.
5. Rör smöret med lite lemon curd i taget till en slät kräm.
6. Bred lite kräm på varje kaka och garnera med citronmeliss.