En perfekt dessert att ha på lut i frysen. Ta ut citronerna i tid så smakar parfaiten så mycket mer.

För 8 person(er)

Ingredienser

8 citroner stora
4 äggulor
3 dl florsocker
0,5 dl citron pressad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde

Citroner fyllda med citron- och vaniljparfait

1. Skär av toppen, ca ¼, på citronerna. Gröp ur dem med en liten vass kniv och en liten sked. Spara inkråmet. Sila av 1/2 dl saft.
2. Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda ner vaniljkornen i grädden. Vispa grädden hårt. Rör ner äggsmeten.
3. Skär citronerna så att de blir plana i änden och fyll dem med glassmeten. Ställ dem i en form. Häll ev glassmet som blir över i en liten skål. Frys alltsammans minst 6 timmar.
4. Ta fram glassen och låt mjukna i rumstemperatur ca 20 min.