Citronen ger frisk smak till den här rätten.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g broccoli färsk
350 g pasta t ex orecchiette eller snäckor
6 parmaskinka skivor, eller annan lufttorkad skinka
1 msk smör
2 msk olivolja
2 vitlök klyftor, skivade
1 röd spansk peppar urkärnad och finhackad
0,5 citron borstad, finrivet skal + saft
1 krm svartpeppar nymald
1 dl parmesan färsk, riven
4 msk pinjenötter rostade

1. Ansa och dela broccolin i buketter. Ångkoka broccolibuketterna ca 3 min.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt
den rinna av i ett durkslag, spara 1 dl av vattnet.
3. Fräs skinkan i smöret i en stor stekpanna ca 1 min. Ta upp skinkan och spara den till garnering.
4. Häll oljan i pannan. Tillsätt vitlök, spansk peppar och
citronskal och fräs ca 1 minut.
Blanda i broccolin och pastan.
Häll över citronsaften. Tillsätt ev det sparade pastavattnet om pastan känns för torr. Låt allt bli genomvarmt.
5. Lägg pastan på ett varmt fat.
Strö över parmesan och pinjenötter.
Garnera med skinkan.