Små, söta bullar som doftar och smakar citron. Räkna med pyssel i fem dagar eftersom de bakas med surdeg.

För 12 bröd

Ingredienser

Surdeg

Bröd:

2,5 dl vatten kallt
10 g jäst
1 dl vetesurdeg
2 msk citronolivolja
1 msk honung
2 dl durumvetemjöl
6 dl vetemjöl special
2 tsk salt
1 citron rivet skal

Garnering:

0,5 dl polentagryn

Citronbullar

1. Blanda alla ingredienserna till degen utom salt och citronskal, spara lite mjöl till utbakningen, och kör i matberedare 5–6 min. Tillsätt salt och citronskal och kör ytterligare 5 min. Låt jäsa under plastfolie ca 2 timmar.
2. Dela degen i 12 bitar och rulla till avlånga bullar med spetsiga hörn, det är meningen att de ska se ut som citroner. Doppa dem i polentagryn och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under plastfolie till dubbel storlek ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 225°. Spruta lite vatten i ugnen med en blomspruta och sätt in plåten mitt i ugnen. Grädda 10–12 min. Låt bullarna svalna innan de serveras ljumma.