Citron- och vaniljkräm med citrussallad

Citron- och vaniljkräm och citrussallad kan förberedas i god tid. Lägg dock inte citrussalladen på krämen förrän strax före servering.

1. Citron- och vaniljkräm: Koka upp mjölken och grädden med den urskrapade vaniljstången. Ta kastrullen åt sidan och låt stå och dra ca 10 min.
2. Rör ihop sockret med äggulorna, ägget, citronskalet och majsstärkelsen. Blanda ner smeten i kastrullen. Sätt tillbaka på spisen och sjud försiktigt till en tjock kräm under ständig vispning. Fördela krämen i glas eller skålar och ställ i kylen att kallna.
3. Citrussallad: Skala citrusfrukterna med kniv så att allt det vita försvinner. Skär ut hinnfria klyftor. Lägg alltsammans i en skål.
4. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Koka ihop apelsinsaften, passionsfruktsköttet, vaniljstången och sockret till hälften. Sila, låt svalna och häll lagen över frukten. Ställ salladen kallt.
5. Servering: Fördela fruktsalladen över citron- och vaniljkrämen. Garnera med rostade nötter och strimlad mynta.

Recept från