Citron- och vallmokakor

Söta små kakor som passar fint till kaffet. De är så små att man kan ta en till… Kakorna håller ca 1 vecka i lufttät burk.

20 min + 10 min i ugn

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Värm citronsaften. Lägg i 100 g smör och låt smälta.   
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt.
4. Vispa 100 g smör och socker med elvisp. Blanda ner ägg och citronsmör. Vispa tills smeten är ljus, ca 2 min.
5. Blanda ner citronskal, mjölblandningen samt vallmofrön.
6. Garnering: Blanda citronskal och strösocker.
7.  Rulla ca 60 bollar av degen och rulla dem i citronsockret. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta lätt till varje boll med under-sidan av ett glas.
8. Strö över vallmofrön och platta till kakorna lite till så att fröna fastnar. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min, tills de börjar mörkna i kanterna.
9. Lägg upp på galler och låt kallna. Förvara torrt i burk med lock.

Recept från