Citron- och timjankyckling

Recept på citron- och timjankyckling. Kycklingen får smak av vitlök och dressingen av citron och timjan. Serveras ljummen eller kall.

För 8-10 personer på buffé

Ingredienser

1 kilo majskycklingfiléer stora med skinn
1-2 vitlöksklyftor
25 g smör
2 tsk timjan
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald

Citron- och timjandressing:

0,5 dl citron pressad
0,5 dl flytande honung
0,5 dl olivolja
3 msk timjan hackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Garnering:

timjan

15 min + 30 min i ugn

Gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 125°. Skala och krossa vitlöksklyftan. Stek vitlöken i smör så att den får lite färg. Lägg i kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor 2–3 min, tills de blir gyllene. Krydda med timjan, salt och peppar. 
  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68°, beräkna ca 30 min. Låt den vila 10 min. 
  3. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser. 
  4. Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg på ett serveringsfat. Skeda över dressingen och toppa med timjankvistar.